Fem chanser till blåa ägg

Fem små hönor

Nu börjar vi vara rätt så säkra på att de första kläckningarna gav fem hönor. En svartbrun som heter Mufasa (på bilden) och två vit-grå-brun-beige. Stina har kam, medan Nelly har en tofs.
De är drygt tre månader gamla och borde kanske börja lägga blåa ägg om ett par månader. Det var ju det som hela den här bloggen började med. Väntan på blåa ägg. Snart kan vi ha dem här.
Sen finns ytterligare hönorna Ornella och Pernilla i följande kull som har samma gener. Underligt ska det vara om inte en enda av dem kan klämma fram blåa ägg.

Och ja, vi har tapeter i kycklingarnas hus. Det är en gammal utetupp som fått en ny funktion. Såna här tapeter fanns det också i mormors och morfars kök när jag var barn.

 

Annonser

  1. Marica Hildén

    Är det lätt att komma i håg namnet på varje enskild höna? Liknar de inte varandra så pass mycket att du blandar på namnen och så kommer fel höra när du ropar?

    • Sanne

      Det är ganska svårt att se skillnad på de 10 bruna, men de andra har nog olika kännetecken. Sen vet de inte själva vad de heter så bara man ropar nåt så tror de att det betyder mat. De 28 första ska få namn, en för varje bokstav, sen räcker det. Fast fröknarna Ekberg råddar ju till statistiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s