Äppelviks Ägg informerar

Under sommaren kommer ledningsgruppens energi till stora delar att gå åt till praktiskt arbete som att bygga om burar och samla mat för vintern. Därför misstänker vi att informationen i stort sett kommer att skötas via facebook och korta telegramnyheter eller veckobrev.

För att alla läsare ska kunna orientera sig ger vi nuläget och den senaste veckans händelser i telegramformat.

Öppet hönshus hade över 20 besökare, vi tackar för visat intresse. Vi utesluter inte möjligheten att evenemanget återkommer nästa år. Då kanske vi också kan sälja ägg till besökarna.

Charlotta ruvar. Efter ett par halvhjärtade försök verkar det nu som om hon faktiskt tänker slutföra processen. I dag är det dag 4/21. Resultatet kan bli sju kycklingar.

Almar, Boris och Josefin söker nya hem. Alla tre är ungtuppar födda vid påsken, hälften araucana, hälften värphybrid. Troligen för de också anlagen för blåa ägg vidare till sin avkomma. Vill någon ha en eller flera av dessa stiliga ynglingar är det bara att höra av sig. De är välartade och välljudande, en prydnad för vilken flock som helst.

Äggproduktionen har varit svagare än vanligt den senaste veckan. Äggfackets ordförande Agda påpekar att man måste räkna bort Charlottas insats samt att sommarsemestrarna har börjat.

I morgon ska ledningsgruppen binda nässelkvastar för vintern enligt verksamhetsplanen, men vid händelse av regn måste aktiviteten skjutas upp.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s