Det är mycket just nu

Maj är en svårhanterad månad. Det händer så mycket att inte ens ett dynamiskt och expansivt företag som Äppelviks Ägg vill hinna med allt.

Eftersom detta är ett familjeföretag måste familjehändelser uppmärksammas i verksamheten. Två av de sporadiska äggplockarna har redan firat födelsedag och den mystiska gästbloggaren tar studenten. Allt under en och samma månad.

Hönornas insats i firandet ska inte underskattas. Alla kakor och andra bakverk bygger ju på att det finns ägg. Så fackavdelningens ordförande Agda har gått med på att pressa upp produktionen till max under några veckor. 15 ägg per dag säger avtalet, två hönor har rätt till ledig dag i gången.

Öppet hus blir det lördagen 8.6 kl 12-15. Då kan alla intresserade bekanta sig med hönor och får. Hönsprat och allmänt kackel utlovas. En del bräkanden kan förekomma. Nykläckta kycklingar borde också finnas att titta på. Vi återkommer med mer information om evenemanget.

Ungtupparna Almar, Boris och Josefin börjar bli i stort behov av nya hem. Vill man ha en ungtupp är det mycket möjligt att få ta den med hem genast. Josefin och Boris galar redan fint. Almar är mer tystlåten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s