Bättre två får i hagen än tio i skogen

Greta till höger, Grace till vänster

Greta till vänster, Grace till höger.

Äppelviks Ägg ger i dag ut en kort rapport  för att alla intresserade igen ska kunna orientera sig i aktuella frågor. Informationsflödet kommer att återgå till det normala inom snar framtid.

Avdelningen Fårskallarna har inlett sin verksamhet ute i trädgården. Grace och Greta bearbetar nu nässlor, kirskål och andra ogräs. Vissa förflyttningskomplikationer ledde redan i dag till att damerna sover ute i hagen och inte inne i får-hönshuset. Inom några veckor kommer antalet får att fördubblas, minst. Gretas mage innehåller antagligen fler lamm än Graces men ingen vet hur många. Allt mellan ett och fyra lär vara normalt.

Inom kärnverksamheten har arbetsledarna Sylvester och Jonsson för tillfället umgängesförbud. Det senaste slagsmålet höll på att sluta illa för Jonsson som gjorde en felbedömning av situationen och fastnade i ett trastnät. Där hängde han uppochner som en slokande kråka innan han räddades av ledningsgruppen. Sylvester hade övertaget då Jonsson hängde inom hackhåll. Jonssons taktik i dylika situationer är att spela död, endast de blinkade ögonen förråder honom i krisläge. Efter den incidenten får herrarnas vistas ute i turer tills nya burar byggts.

Vid kommande utvecklingssamtal kommer ledningsgruppen att föra en grundlig diskussion med herrarna om hur de ser på sin framtid inom företaget. Eftersom det finns unga lovade förmågor på lut kan det vara dags för arbetsledarna att fundera över sin fortsatta karriär.

Hönorna kacklar uppgivet och finner sig. Produktionen framför allt.

På avdelningen Kycklingarna har nu också den vackra vita hönan Josefin börjat gala.

Vi planerar en besöksdag för allmänheten i början av  juni. Vi återkommer med mera information om evenemanget inom kort.

 

Annonser

3 comments

  1. Annika

    Fårskallarna tycks leva hälsosamt! Det som du kallar ogräs uppmanas vi faktiskt i dagens Husis att plocka och göra nån slags uppkok (!) av! Tidigare i vintras berättades hur man skulle plocka nässlor, torka o laga pulver.. Och kirskål är tydligen hur bra salladsingrediens som helst. Greta o Grace lever gott! Och antagligen länge…

    • Sanne

      Det är rena hälsokosten. Och sover man ute i hagen är det enkelt att ta en munsbit om hungern slår till. I genomsnitt kan Grace och Greta förväntas leva cirka 10 år till. Eller kanske längre?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s