Ju fler tuppar…

Det fungerar inte så särdeles bra mellan arbetsledarna Sylvester och Jonsson just nu. Det är mycket hormoner i luften så här på våren.

Det har flera gånger hänt att Jonsson tappat bort sin egen flock och börjat slåss med Sylvester i tron att det är han som kidnappat alla hönor. Senast i dag rök de ihop, med galler emellan, för att Jonsson inte hittade sina hönor. De befann sig nämligen på andra sidan huset och letade mask. 

När det var dags att gå in för natten fanns inga tuppar i sikte. Hönorna kacklade omkring och ville in, men Sylvester hade, med hjälp av den företagsamma ledarhönan Agda, lyckats ta sig ut ur buren och varken han eller Jonsson syntes till.

Efter en stunds letande hittades Sylvester högst upp på gödselstacken tillsammans med fransyskan Ivette. Jonsson kom fram först flera minuter senare från sitt gömställe under ladgolvet. Ingen av dem vill kommentera vad som hänt. 

Ledningsgruppen måste hålla ett krismöte för att diskutera förstärkningar av de yttre burkonstruktionerna.

Platsen som förste hönsburskonstruktör är ledig för tillfället. Ansökningar med cv kan lämnas in här på bloggen. Erfarenhet av kaninburar och/eller fårstängsel är ett plus.

Annonser

2 comments

    • Sanne

      Välkommen. Hönan Hedvig är den som för befälet i den blandade lantrasflocken. Alltid först i matskålen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s