Äppelviks Ägg informerar

På grund av att företaget befinner sig i en kraftig expansionsfas där vi når nya målgrupper varje dag har Äppelviks Ägg beslutat gå ut med grundläggande information om företagsstrukturen just nu. Därtill har vi också aktiverat oss i sociala media och finns numera på facebook.

SAMSUNG

Avdelningen Jonsson har flyttat till sommarlokaliteterna

Det finns tre avdelningar på företaget.

Avdelningen Kycklingarna som består av 13 kycklingar i olika åldrar. Endast Fredrik (eller Fredrika) Faverolle har lurviga ben. Påskkycklingarna som numera är i storlek med järpar tar hand om de mindre och lär dem slåss om maten och annat nyttigt som kycklingar behöver kunna för att bli höns. För tillfället finns starka misstankar om att att åtminstone två av påskkycklingarna är tuppar.

Avdelningen Jonsson har hittat harmonin och den franska falangen börjar smälta in i helheten. Dagsproduktionen uppgår i genomsnitt till 4-5 ägg. Sommarhuset har fått godkänt, även om damerna ännu har lite svårt att inse att de kan gå in genom samma lucka som de går ut. Nu springer de oftast runt hönshuset och vill komma in genom dörren när det är värpdags.

Avdelningen Sylvester lider av sviter efter vinterns ansträngande produktionssäsong. Fjäderlossning och allmän irritation präglar situationen. Hela avdelningen behandlades nyligen med tjärspray för att minska antalet tjuvnyp mellan de anställda.  Trots lite dålig stämning uppgår produktionen till mellan 7-9 ägg per dag.

Ledningsgruppen är oförändrad och jobbar vidare med samma målsättning som i vintras. Äppelviks Ägg skall vara den marknadsledande producenten av blåa ägg i östra Raseborg påsken 2014.

Annonser

6 comments

 1. Annika

  Det är alltså sommartider! Men en fråga; jag har fattat att målet med olika slags utveckling inom företaget är blåa ägg.. Härligt, men på vilket sätt blåa: Inuti? Utanpå? Blåblodiga? Förklaringen måste ha publicerats innan min tid..🐣.. Är företagets expansion på sådan nivå att det planeras försäljning av dessa blå ägg? Kan man då ställa sig i kö för ett (1) st blått ägg?

  • Sanne

   De blåa äggen har ljusblått skal, eller kanske grönt. Inuti ser de nog alldeles vanliga ut. Anlagen kommer från rasen Araucana och det är Sylvester som är en sån. Alla hans döttrar ska lägga ljusblå ägg om allt går som planerat. Men än så länge vet vi inte hur många döttrar han har.
   Så fort vi är säkra på att produktionen kommer igång ska vi skapa en kölista för de blåa äggen 🙂

  • Sanne

   Vi tycks ha tekniska problem med Hönshusets facebook-sida..Men det finns alltså en gemenskapssida som heter Hönshuset, även om det just nu tycks vara något fel på den.

  • Sanne

   Vi ska överväga saken. Problemet är att företagsstrukturen förändras så snabbt att grafiken antagligen hinner bli inaktuell innan den är klar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s