Äppelviks Ägg bygger om

I dag blir det stora förflyttningar i produktionsanläggningen för Äppelviks Ägg. Avdelningen Jonsson ska flytta över till den nyinredda sommaravdelningen. En del mindre renoveringsjobb återstår, som att lappa en mellanvägg så att hönorna inte springer rakt igenom.

Avdelningen Jonsson har numera arbetsro och fransyskorna har accepterats som fullvärdiga medlemmar. Ett bevis på det var att det i veckan för första gången fanns ett faverolleägg i värpboet. Ivette och Josette deltar numera regelbundet i produktionen, Lucille och Kamille mer sporadiskt.

När avdelningen Jonsson flyttat över till sommarboendet ska kycklingarna tillfälligt ta över den gamla lokalen. Tillfälligt därför att de egentligen ska flytta in i kaninburen, men Emmis och Raffes sommarstuga befinner sig i Mjölbolstaskogarna dit vägförbindelsen för tillfället är bruten.

Avdelningen Jonssons gamla produktionsutrymme kommer inom kort att övertas av ett systerföretag till Äppeviks Ägg. Namnet är ännu oklart, men om drygt två veckor anländer Grace och Greta som i huvudsak kommer att jobba med miljövård utomhus, men också behöver tak över huvudet ibland.

Sylvester och den bruna produktionslinjen jobbar vidare i samma lokaler som tidigare.

Ledningsgruppen påpekar att om de ovanstående arrangemangen inte verkar helt genomtänkta så beror det inte på sparåtgärder utan på den kraftiga expansion företaget befinner sig i.

Annonser

2 comments

  1. titti

    Grace och Greta ?? Är det fårena ?? Eller har jag lovat dit mina brahmor i nåt svagt ögonblick??

    • Sanne

      Bää, bäää. Det är fåren, jag visste inte att dina brahmor heter så. Men kanske det är därifrån min syster fått idén?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s