Den stora frågan

Var ska kycklingarna placeras när de har kläckts? Nu har de här kycklingarna ingen hönsmamma som tar hand om dem så hönshuset är  uteslutet ett tag framöver.

Det finns en färdig installation i källaren som byggdes redan förra gången vi hoppades på tillökning. Det var liksom mindre personligt då när grannens höna skulle fixa det. Men nu börjar det kännas lite hårdhjärtat att föra ner de små pipen i den mörka källaren. I synnerhet om det blir bara en så blir den ju alldeles ensam.

En möjlighet är att placera dem i hjälpköket, där kläckningsmaskinen finns. Oliven tycker att det låter som den god idé, men hennes motiv kan ifrågasättas.  I synnerhet som hennes matskålar finns i samma rum.

Var brukar ni ha era kycklingar?

Annonser

5 comments

 1. ulrika

  Jag har just idag fått 9 av 19 ägg kläckta, och har dom inne i tvättstugan både för värmens skull och katt å hundens.. för där finns deras största fiende:Dörren!!

 2. Minna

  När vår förra grannes höns fick tillökning fick kycklingarna vara ifred en tid i en liten bur i garaget, medan de vuxna fick hållas ute i det lilla huset i trädgården.

 3. Kolmen kopla

  När jag var äiten och fammo hade ankor, hade de gjort kammaren bredvid tupan till kläcknings- och småankungerum. Alltså de hade ankorna där i samma varma rum de hade kläcts i. Med de hade ingen hungrig katt därinne, kattorna var hos kossorna.

 4. titti

  just det!
  jag skulle nog hålla de små uppe, en vecka eller två. det finns inget sötare! förutom ankungar 😉

  hoppas också det kommer mer än en, en ensam mår nog sämre än dåligt 😦 isåfall får du köpa ett par kompisar från skeppsdal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s