Dags att så påskgräset

Dags att så påskgräset

I dag gjordes den första ultraljusundersökningen av äggen. Den skedde i badrummet med hjälp av en SuperFokus-lampa. Klart enklare att använda än en pannlampa konstaterade äggrådgivningstanten som kom på hembesök.
I fyra av äggen ser utvecklingen ut att gå enligt regelboken, i tre av dem är resultatet lite oklart. I de fyra första syntes en liten mörk prick, med trådar som ska vara blodkärl. I de tre övriga var det en stor mörk skugga i ägget, men också en liten prick. Samtliga sju återfördes till kläckningsmaskinen tillsvidare. Nästa undersökning görs om en vecka.
Sylvester får alltså klart godkänt som arbetsledare, även om han just nu ser ut att behöva en semester. Eventuellt får han flytta över till faverollerna om ett tag för att vila upp sig. Jonsson avstår gärna från de skäggiga damerna, han håller sig helst på avstånd från dem om de inte står mitt i hans mat.
Det kommer att krävas en del byggnadstekniska arrangemang i hönshuset för att få sommarlösningarna att fungera. Men så länge snön ligger djup på marken och nattemperaturen är -20 grader så kan vi bara drömma om grönt gräs och sommarlösningar.
Och så påskgräset, för i år kanske vi har levande påskycklingar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s