Satsa på snöröjning

Just nu är det mycket diskussion om tillväxtbranscher, vad ska ungdomar utbilda sig till för att få jobb, var lönar det sig att investera för att inte bli av med pengarna och hur alla de som arbetar i mindre lukrativa branscher än äggproduktion ska lyckas hålla sig kvar till pensionen.

Äppelviks Ägg ser just nu stora möjligheter inom snöröjning. Snö är en outsinlig naturresurs. Den formligen öser ner över oss vinter efter vinter. Och allt fler husägare svär över att behöva tillbringa sin tid ute på gatan med spaden i hand, när de i stället kunde sitta inne och läsa hönsbloggar och annat intressant.

Där kommer denna affärsidé in. Skaffa en liten snöslunga, lättmanövrerad och självgående. Vänta in ett stort snöväder. Kör till närmaste villaområde. Vänta tills de utarbetade husägarna kommer hem och när du ser att den första börjar skyffla sig matt glider du fram som en superhjälte med snöslungan och erbjuder dina tjänster. Mot en skälig ersättning förstås. Det ska mycket till för att tacka nej till hjälp med snöröjningen när snön öser ner för femte månaden i rad.

Men kolla för all del att gatan inte bebos av pigga pensionärer som tycker att snöröjning påminner dem om glada barndomvintrar. Där finns inga pengar att hämta.

Annonser

One comment

  1. Johanna

    Mycket bra idé. Jag tror det var just det som hände i Helsingfors för två vintrar sedan när det var rekordmycket snö. Raska människor travade omkring med en spade på gatorna och erbjöd sina tjänster för att stackars stadsbor skulle få fram sin bil ur snömängderna. Lägenhetesboende behöver ju inte ens äga en spade, vad skulle de med en sådan till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s