Bygg en kycklingvänlig miljö

Med dessa enkla instruktioner från Äppelviks Ägg kan också du bygga en kycklingvänlig miljö i din källare där hemma.

Detta behövs: ett gammalt akvarium (sprucken bottenplatta går bra), en värmelampa, en extra innerdörr, en lång 2×2:a (fackterm för träbit av viss modell), en hylla med diverse trävaror uppe under taket. Javisst, och så ett gult trädgårdsbord så att kycklingarna känner att de smälter in i miljön.

Ta akvariet och ställ det på trädgårdsbordet mitt i källarrummet.

Ta den extra mellandörren och ställ den mot ena väggen, den som finns mittemot hyllan med trävaror.

Ta den långa 2×2:an och försök placera den tvärs över källarrummet så att den vilar på dörrens övre kant och hyllan med trävaror. Konstatera att den är för lång. Ta ner den och såga bort en bit. Försök på nytt. Konstatera att den är för lång. Såga bort en bit. Försök på nytt. Upprepa tills den har rätt längd. (Måttband? – För amatörer)

Häng värmelampan i 2×2:an ovanför akvariet. Tänd lampan och voila – en kycklingvänlig omgivning har skapats.(Varför inte bara hänga den i taket? Taket är av betong. Detta är en mycket säker källare.)

Mät värmen med termometer under lampan, höj eller sänk för att få rätt temperatur. I det här sammanhanget är grillad kyckling ett dåligt skämt.

Om man inte har eluttag i källaren behövs ytterligare 50 meter skarvsladd så att man får el ner till källaren. Ja, det förutsätts att det finns belysning i källaren från förut. Om källaren saknar fönster och andra öppningar än dörren måste man få in sladden där. I detta fall genom en ventil mitt i dörren och då kan man skruva loss halva ventilen och dra in sladden den vägen.

Från kycklingfronten inget nytt. Men vi är redo.

Annonser

3 comments

    • Sanne

      Äppelviks Ägg överväger att ge ut sina bästa byggtips i bokform. Vi har stor erfarenhet av lätta uteburar och ad hoc- lösningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s