Övningar i flockdynamik

Just nu pågår övningar i gruppdynamik i flocken Jonsson. De fyra fransyskorna har skapat spänningar i arbetsklimatet, trots att de mest sitter på sin egen pinne eller gömmer sig i värpboet. Gertrud och Hedvig visar ganska osympatiska drag just nu. Till och med Fina som annars är en outsider och sällan deltar i flockens aktiviteter ger nykomlingarna ett tjuvnyp när hon kommer åt.

Gertrud2

Fransyskorna kan gott hålla till inne i värpboet tycker Gertrud. Golvet där är så fult att hon inte vill gå dit.

Lite orsak att vara upprörda har  Hedvig och Gertrud för nykomlingarna lade vid ankomsten beslag på värpplatsen. Antagligen helt i misstag för att de inte förstod Gertruds upprörda förklaringar att där ska man minsann lägga ägg och inte sova.  Äggen värps alltså utanför värpboet. Värpboet kan fransyskorna gott hålla till i tycker Gertrud och Hedvig, det är otrivsamt och mörkt och inredningen är ful. Men alla vet hur spänd stämningen kan bli på en arbetsplats när nykomlingar inte förstår hur saker och ting ska göras.

På alla företag som befinner sig i kraftig expansion tar det ett tag innan alla hittar sin plats i hierarkin. Arbetsledaren har hittills inte lagt sig i situationen, han övervakar mest från röret uppe under taket.

Kamille och Lucille sitter mest på pinnen, ibland vågar de sig ner och snappar åt sig några havrekorn innan Gertrud låter dem veta att de lever. Ivette och Josette har hållit sig inne i värpboet, men antagligen ändå vågat sig ut för att äta. Vem av dem som lagt äggen är oklart.

Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s