Nu väntar vi!

I dag har åtta ägg placerats under grannens ruvvilliga höna Siri. Tyvärr är hon också känd för att vara lite virrig och ibland glömma bort i vilket bo hon har sina ägg så det finns vissa frågetecken i luften. Speciellt barnkär är hon inte heller, förra gången tröttnade hon på ungen sin efter några veckor och lämnade honom på fosterhem. Men vi tar chansen och ser hur det går.

Om allt går väl kan det hända att vi får kycklingar om 21 dagar, det vill säga kring 19.2. Och i allra bästa fall föds då de första hönorna av rasen Äppelviks blå, de som ska värpa blåa ägg till påsken 2014. Några faverolleägg lades också med ifall det skulle bli fler skäggiga damer. Eller tuppar.

Nu är det arbetsledarnas effektivitet som testas. Har de skött sin del av jobbet eller slutar deras karriärer som Coq au vin innan sommaren är slut? Det borde vi kunna få besked om om cirka en vecka, då ser man om det händer nåt i äggen eller inte.

Annonser

10 comments

  • Sanne

   Tackar. Den här gången kommer väntandet säkert att vara av mer psyksisk än fysisk art. Vi lovar återkomma med mellanrapporter hur det framskrider.

 1. titti nyman

  Vi håller tummarna nu för virriga Siri.. Kanske hon blev begaistrad av 8 hela ägg och håller sej i rätt bo!
  Får jag sätta i ett eget ägg också?
  Eller kanske vi ser hur det går nu först…

  • Sanne

   Det är ju din höna så det måste du väl få 🙂 Men du får nog hålla en kyckling om det kommer flera.

 2. Elisa

  Men hur vet ni sen om det händer nåt i äggen? Vem är rådgivningstant och hur tar man ultraljud på ägg? Mycket nyfiken! Väger ni dem eller?

  • Sanne

   Om en vecka kan man lysa på äggen och se om det finns liv i dem eller inte. Det ska gå med en vanlig liten strålkastare och ett papprör. Vi får se hur det lyckas. Det är mycket spännande!

 3. titti nyman

  Rapport från BB : Siri virrar faktiskt till det. Idag då jag kollade äggena, var situationen +4, -1.. Alltså 4 omärkta ägg. men bara 7 märkta.. Sedan fick jag fast henne på bar gärning med att sitta på bokanten on pottra åt Klara att hon allt skulle få skynda sej med äggläggningen så att siri själv skulle slippa tillbaka.. Så nu är det +1 igen…
  Chibi har börjat ruva, ser det ut som,!

 4. Sanne

  Det tycks går vilt till där. Men inte klarar jag av flera kullar på en gång, nu får nog de andra ruva golfbollar. Jag vill se vad det blir att det här första försöket innan vi gör flera. Och sju ägg är ett bra saldo än så länge. Vi får se sen vad ultran visar. 🙂

   • Sanne

    Visst, det går ju bra. Men om du vill ha ägg i morgon måste du ta kontakt med andra halvan av ledningsgruppen. Det är hon som har hönstur i morgon. Jag är borta hela dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s