Les Faverolles

Les Faverolles

Tack för namnförslagen. Efter långt och moget övervägande och noggranna studier av fransyskorna heter de nu Ivette, Josette, Kamille och Lucille. Ivette är den vita (även om Kameliadamen var ett mycket bra förslag).  Josette är den som gömmer sig lite på bilden, hon är lite ljusare än Kamille och Lucille som jag hittills inte kan se någon skillnad på.

I övrigt är läget inte helt harmoniskt. Jonsson försöker försiktigt  få kontakt och lockar med lite mat, men då kommer Hedvig och Gertrud rusande och kacklar ilsket både åt honom och fransyskorna. Trots att faverollerna är större än lantrashönorna håller de sig undan i ett hörn. De har fått en egen pinne att sitta på ett steg längre ner. Men trots vissa disharmonier  fanns det två faverolleägg i buren i morse.

Annonser

4 comments

  • Sanne

   De är nästan likadana som lantrasäggen, aningen större och lite gulare. Men de här hönorna är väl inte riktigt fullvuxna ännu så äggen blir väl lite större. Jag har inte vägt dem, måste skaffa bättre våg.

 1. Annika

  Vackra namn! Nästan lättad att jag inte behöver förklara för människan Isbi att hon har en lurvig namne i de västnylandska skogarna.. Annars är det ju en tanke att införa ett sk gud-höne system;folk från stan kan skaffa sig en gud-höna som dom kan besöka på veckoslut o somrar.. Kanske som en finansieringside’? Ha det så gott!

  • Sanne

   Det finns kanske människor om inte uppskattar att få en höna uppkallad efter sig? 🙂
   Vi har funderat lite ett andelshönssystem, men än så länge har idén inte anvancerat. Men det kan vara en utvecklingsmöjlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s