Skäggiga franska damer

Skäggiga franska damer

I dag presenterar vi Les Faverolles en högljudd, men renrasig, kackelkvartett med franska anor. De låter som ett gäng fransmän som är oense om vägen. De har flyttat in hos Jonsson och hans tre damer. Jonsson är aningen konfunderad eftersom han inte förväntat sig att fransyskorna skulle ha skägg och ludna ben. Men han övervakar kacklet från mjölkmaskinsröret uppe under taket.

Det finns alltså fyra av dem. En är lite vitare än de andra. Den har hittills fastnat bakom värpboet, flugit rakt in i benen på halva ledningsgruppen och misslyckats med att hållas på pinnen tillsammans med de andra. Blondina kunde vara ett lämpligt namn, men det börjar på fel bokstav.

ett

Blondina Faverolle.

De här damerna ska alltså vara goda värpare och ha bra kött. Det blir antagligen en frågan som avgörs först vid provsmakning av nästa generation. Namn har de ännu inte. Enligt namngivningssystemet borde namnen börja på I, J, K och L. Och gärna vara lite franska.

Annonser

11 comments

 1. titti nyman

  Isabelle, Jaquline, K har dom väl inte så mycket av ? men Kamille och Loreana eller nåt sånt 🙂

 2. Minna

  Kommer inte på något snitsigt just nu på I och J, men på K och L funkar kanske Koquette , Loulou ?

 3. Annika Hoven

  Isabelle(kan också kallas Isbi.., min kusin har en exotisk väninna som heter så..) Josette(kunde på västnyländskt vis kallas Jossan), Kameliadamen och Lulu är mina förslag! Och tusen tack för att vi fått en blogg som talar till oss hönshjärnor!

 4. Sanne

  Vilka spännande namnförslag. Jag måste ta en noggrann titt på fröknarna i kväll och se vem som heter vad 🙂

  • Annika

   Hon som är sådär blek och trillar av pinn, hon låter vraiment som Kameliadamen.:)

 5. Malin/ en gul apelsin

  Vi har också några faveroller. Den äldsta och präktigaste heter Jessica och är stor. Vi hade också en som hette Hindenburg, men han ligger i frysen och skall ätas upp, för han var en tupp.

  • Sanne

   Är faveroller alltid så här saktmodiga och försynta som de här? Jag börjar tycka synd om dem för de bara sitter på sin pinne och jag undrar om de ens vågar sig ner på golvet för att äta om jag inte lägger ut de andra hönorna en stund.

   • Malin/ en gul apelsin

    SÅ försiktiga har inte våra varit, men nog är de försiktiga, i en blandad flock brukar de vara ganska lågt i rang på grund av sin försynthet. Jessica är ändå rätt högt i rang i vår skock, kanske för att hon fysiskt är vår största höna. Men både hon och HIndenburg har/hade ett synnerligen behagligt temperament, var lugna och lågmälda utan att springa undan oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s