Vinterbonat hönshotell?

Hedvig

Hönan Hedvig skulle inte ha något emot lite större umgänge och kanske en mer varierad meny nästa vinter.

Det är ganska lugnt i hönshuset just. Ledningsgruppen fortbildar sig och planerar i någon mån förändringar i driften inför sommaren. Ett förslag är att sammanföra de båda produktionslinjerna till en, men frågan om arbetsledarnas ställning efter en sådan förändring måste lösas. Vem som representerar de bägge arbetsledarna är lite oklart, eftersom Agda gjort klart att de inte har något i äggfacket att göra. Dit hör bara de som verkligen producerar något.

En annan utvecklingsmöjlighet  som övervägs är att starta ett hönshotell nästa vinter. Intresset för att skaffa sommarhönor verkar vara stort, men alla har inte möjlighet att bygga ett vinterbonat hönshus på bakgården. Så om hönorna kunde övervintra på hotell skulle det ge många fler möjligheten att uppleva lyckan i att vara hönsägare. Frågan är om man vågar lita på att de olika hönsgängen kan umgås civilicerat på vintern? Eller så får alla ägare skriva på ett kontrakt där de går med på att deras höns bli grytbitar om  de härjar för mycket och slåss med andra hotellgäster.

Om alla hönsägare betalar sin andel av mat och uppvärmningskostnader och därtill tar över skötseln av hotellet en vecka eller två kan ju företaget rulla på även om den nuvarande ledningsgruppen nästa vinter tar en lång sabbatsledighet på sydligare breddgrader.

 

 

Annonser

4 comments

 1. Livet på Nedergård

  Jag är nog illa rädd att det skulle gå vilt till när man skulle slå ihop olika hönsgäng. Innan de skulle ha rett ut vem som är vem och omorgansierat rangordningen så skulle nog fjädrarna yra 🙂 Ett grytkontrakt kan vara på sin plats men det finns säkert behov av hönshotell, jag har fått förfrågningar men tänkte att jag inte ids rubba mina egna hönors sinnesfrid i det här skedet.

  • Sanne

   Jag tänker mig att det kan bli ungefär som när ett rockband röjer vilt på hotellrummet. Så egentligen borde hotellet ha separata rum. Men det kan nog hända att den planen får bli i skrivbordslådan. 🙂

 2. titti nyman

  du har ju utrymme för många sviter. är det inte på sin plats att ett gäng delar på en svit, så hålls hotellet helare, än om alla ska strida i aulan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s