Presentation av företagsledningen

Äppelviks ägg är ett kvinnodominerat företag. Hela ledningsgruppen och samtliga tillfälliga inhoppare är kvinnor.

Inom produktionen jobbar också uteslutande individer av hönskön. Egentligen är det bara de två arbetsledarna med ansvar för reproduktionen som representerar tuppkönet. Dessa ingår dock inte i ledningsgruppen även om de kräver att bli hörda titt som tätt.

Ledningsgruppen består av en Informatör och en Husansvarig som delar på ansvaret ungefär lika, men enligt icke klargjorda regler. De står någorlunda solidariskt för investeringar och driftskostnader, samt planerar företagets utveckling. Ledningsgruppen ansvarar också för den dagliga driften av anläggningen. Ledningsgruppen hoppas på att kunna åka på en seminarieresa till Tallin den dag företaget går med vinst, men dit dröjer än. För tillfället går de sporadiska inkomsterna till Fortum.

Ledningsgruppen kunde utökas med en bärande kraft, i synnerhet vid tunga byggnadsprojekt. Företaget saknar en jämlikhetsplan, så ledningsgruppen tycker att den bärande kraften med fördel kan vara man. Om kandidater anmäler sig inom den närmaste tiden kan ett deltagande i Tallinseminariet diskuteras.

Vid behov anlitas en Äldre hönsskötare – med över 80-årig erfarenhet av hönor och lika många åsikter. Till hennes uppgifter hör främst att plocka ägg och stänga och öppna dörrar den tid på året då hönsen går ute. Därtill kommer hon med en aldrig sinande ström förbättringsförslag som ledningsgruppen borde ha genomfört senast i går.

Också Sporadiska äggplockare anlitas i någon mån. När alla andra alternativ är uteslutna kan dessa representanter för den yngre generationen övertalas/mutas att se till att hönsen har vatten och plocka ägg. Dessa Sporadiska äggplockare vill helst inte förknippas med hönor i någon form och absolut inte förekomma i offentligheten.

Annonser

2 comments

 1. Elisa

  Tack för en hiskeligt trevlig blogg! Om ni behöver sådana där paffplattor som man förvarar ägg på så hojta till. Jag kastar bort 5-8 sådana per vecka. Tror varje platta rymmer 20 ägg, minns inte exakt. Dom kan isåfall levereras till Karis. 🙂

  • Sanne

   Tack för erbjudandet. Än så länge räcker det bra med mindre fack, men om vi behöver, det vill säga när produktionen utvecklas, så återkommer jag.
   Och tack för berömmet. Vi jobbar hårt med att förhålla oss seriöst till höns och humor. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s