Marknadsföring x 3

Ledningsgruppen för Äppelviks Ägg har haft fortbildning under veckoslutet. Bland annat har den lärt sig att det finns tre M som är viktiga för att närproducerat och småskaligt ska ha en framtid i livsmedelsbranschen i Finland. De är Marknadsföring, Marknadsföring och Marknadsföring enligt en företagare som lyckats.Vi producerar bra mat i Finland, men vi är dåliga på att föra fram vår produkter generellt.

Här är Äppelviks Ägg ett undantag som ni märker. Vi marknadsför redan nu produkter som vi inte har.  De blåa äggen som produceras av harmoniska hönor kommer först till påsken 2014. Vi överväger att starta en kölista här på bloggen så att alla intresserade kan anmäla sig. Men nya bokningar tas emot först när vi vet att vi har kycklingar med de rätta generna. Redan gjorda bokningar gäller fortfarande.

Sylvester1

Det är alltså Sylvester och hans damer som ska producera kycklingar som sedan i sin tur ska lägga blåa ägg. Här på lördagspromenad till Jonssons.

Äggfackets ordförande Agda har meddelat att ruvning inte ingår i de arbetsuppgifter hennes fack åtar sig. Som motivering har hon framfört de långa arbetsdagarna och att det strider mot avtalet att ha 21 arbetsdagar på rad utan möjlighet till veckovila.

Ledningsgruppen  har börjat se sig omkring efter surrogatruvare i grannskapet. Om inte lämpliga ruvhönor hittas övervägs investering i en kläckningsmaskin. Enligt planen måste kycklingarna kläckas senast i juli i år för att säkert värpa till påsken 2014.

På grund av ledningsgruppens fortbildning  utkommer rapporten om Jonssons fotproblem en annan dag.

Annonser

3 comments

 1. titti nyman

  det är så bra att marknadsföra föremål som inte finns.. guud hur förväntansfulla och köpivriga kommer vi inte att vara, när det första blåa ägget ploppar fram. du kan auktionera ut det, och gå rejält på vinst 😉

  • Sanne

   På alla trendmedvetna påskbord 2014. Men endel i branschen fuskar ju och skaffar hönor som värper blåa ägg direkt.

 2. titti nyman

  jaa, usch då så osportsligt!! eller vad det heter.. men med en hönas blåa ägg kommer man inte långt.. när grannen har 10-20 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s