Jonsson är behandlad

Nu har Hjalmar Valdemar  fått pedikyr. Han uthärdade stoiskt och försökte spela död när han insåg att han var fångad. Vi passade på att berömma honom för att han har så stiliga och kraftfulla fötter. Vi antar att sånt talar till den manliga fåfängan. Efteråt flaxade han upp på det gamla röret som går under taket och satt där och småmuttrade.

Efter behandlingen med lika delar beckolja och matolja luktar han tjära som en träbåtsägare på våren. Men manligt som sagt, inte rosenknoppar och annat blomvatten. Behandlingen utfördes dock med en rougeborste, för den verkade mest lämpad för ändamålet.

DSC04505

Detta är en arkivbild från i höstas då Hjalmar Valdemar hade kris och bodde ensam. Eller med sin polare Raffe i kaninburen.

Nu väntar vi och ser vad som händer. Om jag förstått rätt borde kalkavlagringarna lossna eller måste man skrapa på dem?

Annonser

2 comments

  1. Hönsmamman

    Åh, först hittar man en trevlig blogg och sen glömmer man bort den igen! Om kalkavlagringen är tjock så kan man ”blötlägga” fötterna i ljummet vatten först, och skrapa bort så gott det går t.ex. med en gammal tandborste.MEN det är oljebehandlingen som är den väsentliga, under oljan trivs inte fotskabben så de dör, och kalkavlagringarna brukar så småningom lossa av sig själva. Beckoljan är dundermedlet som både descinficerar och vårdar! Och doftar gott 😉

    • Sanne

      Trevligt att du hittat tillbaka. Vi har gjort behandlingen två gånger och nu ser benen bra ut. Vad doften beträffar tyckte Jonsson att det var helt okej att lukta som en gammal sjöman 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s